"Свобода" вимагає заборонити єврейських "гастролерів" у Львові

Неділя, 19 червня 2011, 18:46

ВО "Свобода" вимагає від міської влади заборонити заплановану на 22 червня акцію єврейських організацій Одеси у Львові.

Ініціаторів акції - організацію "Євреї проти антисемітизму" представники "Свободи" називають "провокаторами" та "українофобами", повідомляє ТСН.

"Заявку на проведення мітингу у Львові ця організація оформила російською мовою, використовуючи вислови, які принижують українців", - йдеться у заяві "Свободи".

Зокрема, за даними націоналістів, у заявці зазначено, що мітинг буде присвячений пам'яті євреїв, які "загинули в гетто, концтаборах, від рук нелюдів українських націоналістів, шухевичів, бандерівців та інших фашистських покидьків".

"Свобода" розцінює таку заявку як "чергову провокацію українофобів".

Депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук додав, що вважає заплановані заходи "повторною спробою провокацій, яку не вдалось реалізувати 9 травня 2011 року проросійським та прорадянським силам".

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок закликав львів’ян 22 червня масово вийти на вулиці, щоб "поставити крапку" на провокаціях заїжджих "гастролерів".

Разом з тим, представники громадських організацій Львівщини вирішили 22 червня вийти на вулиці для вшанування жертв війни та недопущення масових провокацій.

Таке рішення було прийнято в п’ятницю на форумі у Львові, в якому взяли участь представники товариства "Просвіта", Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих, Всеукраїнської організації Союзу українок, Братства воїнів ОУН-УПА та інших організацій.

О 10 годині ранку біля пам'ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Шашкевича хвилиною мовчання розпочнеться молебень за жертвами війни. Після цього відбудеться покладання вінків до всіх місць, пов'язаними з масовими вбивствами жертв нацистського та комуністичного режимів у Львові.

У той же день, о 19 годині громадськість збереться на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку в Києві для проведення траурного віче-реквієму за жертвами масових розстрілів у Львові.

Як повідомлялося, 9 травня після офіційних заходів біля Пагорба Слави та Марсового поля у Львові сталися зіткнення між представниками націоналістичних сил і представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство". У сутичках постраждали 17 людей. Загалом міліція за цими фактами порушила 5 кримінальних справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування