Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гурвіц хотів прилетіти до затриманого соратника, але побоявся?

Неділя, 19 червня 2011, 20:34

Екс-глава представництва одеської міськради з управління комунальною власністю Едуард Смоляр залишиться до вівторка в ізоляторі тимчасового утримання.

Таке рішення в неділю було прийнято в Приморському районному суді Одеси, повідомляє "Сегодня".

Адвокат затриманого Ігор Каменєв впевнений, що в діях Смоляра на посаді голови представництва немає складу злочину. "Тому ми продовжуємо наполягати на його звільнення з-під варти", - сказав адвокат.

Видання повідомляє також, що напередодні в будинку Смоляра був проведений обшук. "Співробітники міліції привезли на обшук своїх понятих і не дозволили бути присутньому адвокату", - поділилася з "Сегодня" дружина Смоляра Олена.

За словами джерела з близького оточення екс-мера Одеси Едуарда Гурвіца, після затримання Смоляра Гурвіц намагався додзвонитися з Ізраїлю вищим чинам одеської міліції і прокуратури, а також зробив кілька дзвінків до Києва, намагаючись допомогти своєму колишньому підлеглому.

"Едуард Йосипович відразу після звістки про арешт Смоляра почав обдзвонювати обласного прокурора та начальника міліції. Але ніхто з них не взяв трубку. Едуард Йосипович прийняв рішення в неділю особисто летіти до Одеси, щоб допомогти Смоляру на місці", - розповіло джерело.

Він повинен був прибути в аеропорт в суботу о 13.40 рейсом Тель-Авів-Відень-Одеса. Однак в останню хвилину, за словами того ж джерела, візит до Одеси Гурвіца було скасовано.

На думку міського голови Олексія Костусєва, екс-мер Гурвіц побоявся летіти. "Заарештований скарбник гурвіцевської мафії Смоляр. Гурвіц може з'явитися в Україну лише для того, щоб здатися з повинною правосуддю - під його ногами вже земля горить", - впевнений мер.

Смоляр підозрюється у розтратах і розкраданні шляхом зловживання службовим становищем за ст. 191, ч. 5. Кримінального кодексу.

Костусєв стверджує, що на посту глави ПУКВ Смоляр неодноразово передавав у приватні руки і незаконно відчужував власність міської громади.

За його словами, тільки сім'я Смоляра за час його перебування на посаді незаконно отримала у власність більше 4 тисяч квадратних метрів нерухомості, що раніше належала місту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: