Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через китайського лідера Крим стояв у заторах

Понеділок, 20 червня 2011, 10:19

Візит лідера Китаю Ху Цзіньтао до Криму супроводжувався безпрецедентними заходами безпеки.

Як пише газета "Сегодня", він прибув на півострів в суботу і провів там добу.

"Тим, ​​у кого поїздка по трасі Сімферополь-Ялта збігалася з рухом кортежу глави КНР, не пощастило. Будь-який транспорт співробітники ДАІ зупиняли з запасом часу, так що кримчанам і туристам довелося стирчати в пробках на узбіччі годину-півтори", - пише видання.

Газета зазначає, що від аеропорту "Сімферополь" до Алушти пости були розставлені на кожному кілометрі, а від Алушти до Ялти - через кожні 500 метрів. На всіх аварійно-небезпечних ділянках траси стояли напоготові машини пожежників і "швидкі".

"У Ялті китайська делегація поселилася у готелі "Ореанда". В морі навпроти готелю на відстані декількох сотень метрів чергували корабель і катер морської охорони українських прикордонників", - йдеться у публікації.

"На цю добу все 114 номерів "Ореанди" були заброньовані для китайської делегації. Персонал готелю на роботу пропускали тільки за паспортами. Китайський лідер жив в апартаментах "Імператорський" - 4-кімнатний номер з видом на море", - пише газета.

Крім того, у готелі виданню розповіли: "У наших кухарів по суті був вихідний - чергували для підстраховки. Гості все привезли з собою - і кухарів, і їжу".

Як зазначаэться, у другій половині дня кортеж китайців відправився в Алупку - Ху Цзіньтао з дружиною Лю Юнцін показували Воронцовський палац.

"До їх приїзду графський палац з прилеглими територіями двічі перевірили співробітники держохорони і вибухотехніки з собаками. Територію по периметру, крім міліції, охороняли ще 75 бійців "Беркута", на даху розташувалися снайпери", - пише видання.

"Коли гості заходили до палацу, зі сторони їх з рюкзаками і килимком можна було прийняти за туристів-похідників. Реальних же курортників із замку ввічливо попросили", - повідомляє газета.

У статті наголошується, що ввечері суботи Ху Цзіньтао приймав президент Віктор Янукович у фороській резиденції "Зоря".

"Вечеряли на відкритій терасі біля моря, де президент рекомендував китайському колезі кримські сухі вина з массандрівських і інкерманських запасів. До вина були свіжі овочі та фрукти, а також страви української кухні - вареники з капустою та вишнями, тушкована індичка з галушками", - пише видання.

Як розповіло джерело в кримському уряді, Ху Цзіньтао пообіцяв, що "буде робити все можливе, щоб якомога більше його співвітчизників побували на півострові - можливо, до Криму з Пекіна відкриють прямі рейси".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування