Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко таки піде до Євросуду

Понеділок, 20 червня 2011, 16:06

Сторона Юлії Тимошенко планує звернутися до Європейського суду з прав людини.

Як повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко, відповідне звернення планується подати найближчим часом.

За словами Власенка, у процесі буде використано звіт американської юридичної компанії "Covington & Burling LLP" та аудиторської компанії "BDO", які нещодавно оприлюднили попередній звіт стосовно справи щодо "Кіотських грошей" та справи щодо закупівлі автомобілів "швидкої допомоги".

Він заявив, що зараз компанії також вивчають "газову справу" щодо Тимошенко.

"Українське кримінально-процесуальне законодавство забороняє іноземним громадянам брати участь у розгляді кримінальних справ у якості захисників. Однак я офіційно заявляю, що представники цих двох компаній будуть у складі тих груп юридичних радників, які працюють над усіма справами Юлії Тимошенко", - сказав Власенко.

"І беззаперечно, що саме вони, разом з іншими юристами, будуть представляти позицію Тимошенко під час розгляду її скарги у Європейському суді з прав людини", - зазначив він.

Власенко нагадав, що, згідно з висновками вищевказаних компаній, "у вивчених справах не існує жодних свідчень порушення законів з боку екс-прем'єра Юлії Тимошенко".

Відповідаючи на питання про вартість послуг компаній, він сказав, що не може поки що назвати конкретну суму, оскільки робота досі незавершена, однак наголосив, що "ця сума в сотні разів менша, ніж пропонується з українського бюджету заплатити на аудит, який проводить "Trout Cacheris".

Як відомо, "Trout Cacheris" проводила аудит діяльності уряду Юлії Тимошенко на замовлення уряду Миколи Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...