Грищенко туманно відповів на питання, чому Тимошенко не приїхала в Європу

Понеділок, 20 червня 2011, 17:16

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявляє, що люди, які давали обіцянки, мають нести відповідальність.

Про це він заявив під час виступу на сесії ПАРЄ в Страсбурзі, відповідаючи на питання з зали про політичні свободи та ЗМІ в Україні, зокрема про заборону виїзду з України Юлії Тимошенко.

я 20 років незалежності в Україні почався процес повномасштабних реформ. В тому числі направлених на захист свобод та ЗМІ. Це питання відповідальності тих, хто брав на себе керування країною", - сказав він.

"Мова йде про політичну відповідальність і відповідальності, які, можливо, виходять за рамки політики. Ми були свідками того, що Україна була неспроможна йти вперед. І люди, які давали обіцянки під час виборчих кампаній повинні будуть відповідати на питання політичної відповідальності", - зазначив він.

"Необхідно забезпечити ситуацію в якій ніхто не залишатиметься безнаказанним. Ніхто не має бути понад законом", - наголосив Грищенко.

За словами міністра у 2009 році газові питання та шлях їх вирішення значно ускладнив положення країни і привів її до виживання.

Україна мала платити найбільшу ціну за газ і тепер треба дійти до суті цього питання. За словами міністра винні мають відповідати за все перед власним народом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування