ІВАЩЕНКО ОФІЦІЙНО ПОЧАВ ГОЛОДУВАННЯ

Понеділок, 20 червня 2011, 19:00

Колишній тимчасово виконуючий обов’язки міністра оборони Валерій Іващенко з понеділка розпочав безстрокове голодування в СІЗО.

Про це повідомив його адвокат Борис Нечипоренко, передає УНІАН.

Він зазначив, що Іващенко офіційно поінформував про цей крок керівництво СІЗО.

"Від сьогодні Іващенко розпочав голодування. Я був у нього, ми з цього приводу спілкувалися із керівництвом СІЗО. Перш ніж розпочати голодування, він три дні готувався, оскільки різка відмова від їжі може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям, яких у нього і так достатньо", - сказав Нечипоренко.

За словами адвоката, Іващенко поки що перебуває удвох з іншим арештантом в одній камері, "але, напевно, буде переведений в іншу або переведуть того чоловіка".

Разом із тим Нечипоренко повідомив, що голодування Іващенка відбуватиметься під наглядом лікарів СІЗО.

Як відомо, 16 червня Іващенко, який обвинувачується у скоєнні службового злочину, оголосив, що розпочне безстрокове голодування на знак протесту проти упередженості колегії суддів Печерського районного суду Києва, яку очолює суддя Сергій Вовк.

Цю заяву Іващенко зробив у залі судового засідання після того, як суддя вкотре відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу через різке погіршення стану здоров’я і необхідність провести відповідне лікування.

Головним управлінням військових прокуратур Генпрокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу проти Іващенка.

Для нього був обраний запобіжний захід – взяття під варту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування