В Євросоюзі кажуть, що Євро-2012 не привід для відміни віз

Вівторок, 21 червня 2011, 00:10

У вересні буде розглянуто питання про виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму.

Про це сказав глава представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, відповідаючи на запитання журналістів, передає УНІАН.

"Буквально у вересні відбудеться перегляд діяльності України щодо виконання положень плану дій з лібералізації візового режиму", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи є шанс на безвізовий режим з Україною до проведення Євро-2012, Тейшейра сказав: "Ці два поняття пов`язувати немає сенсу, оскільки Євро-2012 не є частиною плану дій з лібералізації візового режиму. Він спрямований на ряд аспектів, зокрема, на покращення якості контролю за кордонами, а також на покращення якості документів".

При цьому Тейшейра зазначив, що є достатньо серйозний відсоток фальсифікованих документів, які громадяни подають для одержання віз.

"Євро-2012 жодним чином не варто розглядати як привід для відхилення від вимог щодо видачі віз для українських громадян", - сказав він.

Раніше, президент Віктор Янукович зазначив, що сподівається на ухвалення Єврокомісією рішення про безвізовий режим з Україною до Євро-2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...