Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонку просять заборонити угорський гімн

Вівторок, 21 червня 2011, 12:25

Генпрокурора Віктора Пшонку просять внести протест на рішення Берегівської райради Закарпаття про використання гімну Угорщини під час проведення сесій.

Як повідомляє прес-служба Народного Руху, відповідне депутатське звернення направив лідер партії Борис Тарасюк.

Він зауважив, що у даному випадку мова йде про використання на офіційному рівні в роботі органу місцевого самоврядування поряд з державною символікою України національної символіки іншої держави, чим "фактично штучно провокується проблема сепаратизму", йдеться у повідомленні.

"Це рішення районної ради суперечить Конституції України та законам України і є провокаційним за своїм змістом", – наголосив Тарасюк.

"Хочу звернути вашу увагу на те, що це вже не перший випадок відверто провокаційних дій з боку органів місцевого самоврядування на території Закарпатської області. Приблизно в такому ж дусі Закарпатською облрадою на офіційному рівні штучно культивується питання "русинства", - зазначив він.

"Подібні процеси можуть призвести до створення передумов для внутрішньої конфронтації як всередині однієї з областей України, де історично склалася своєрідна спільнота людей різних національностей, які століттями живуть у мирі та злагоді, так і на території інших областей України", – йдеться у зверненні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Берегівська райрада вирішила розпочинати свої засідання з виконання Державного Гімну України та національного гімну Угорщини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування