Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат Бундестагу: "Від Януковича не пролунало задовільних відповідей"

Середа, 22 червня 2011, 09:28

Президенту Віктору Януковичу на сесії ПАРЄ ставили дуже критичні запитання, а відповіді на них не були задовільними.

Про це сказала депутат Бундестагу від фракції Союз90/Зелені Віола фон Крамон в інтерв’ю "Deutsche Welle".

"Віктор Янукович під час свого виступу намагався подати Україну сучасною демократичною державою, що нині намагається позбутися негативного спадку, залишеного попередньою владою. Варто сказати, частково те, що говорилося, було нісенітницею, що стало зрозуміло після деяких запитань", - зазначила вона.

"Він говорив відносно довго, тож вдалося поставити не так багато запитань. Але ті запитання, що пролунали, влучили в точно в яблучко", - сказала Крамон.

"Звісно, його запитали про Юлію Тимошенко, котра була запрошена, але не одержала дозволу на виїзд. Як так може бути у демократичній країні?", - зазначила вона.

Крамон наголосила, що "нині багато колишніх урядовців або людей, які працювали на попередню владу, переслідуються, тож виникає  запитання про вибірковість юстиції в демократичній Україні".

"Звичайно, запитали і про корупцію, яка, за даними Transparency International, не зменшилася, а навпаки зросла за президентства Януковича. Але на всі ці запитання не пролунало задовільних відповідей", - сказала німецький депутат.

За її словами, "кожен, хто трохи переймається тим, що відбувається в Україні, знає, що Генпрокуратура не є незалежною".

"Але Янукович відповів, що не може казати слідству, проти кого висувати обвинувачення. Звісно, це правильно. Але коли говориш з людьми, які працюють в цій сфері, з суддями, тоді розумієш, що є сильний тиск", - заявила Крамон.

"Якщо подивитися, хто нині сидить  за  ґратами, тоді стає зрозуміло, що немає ніякого обєктивного і незалежного правосуддя, натомість воно піддається державному впливу, і цей вплив не зменшується, а збільшується. Саме на це ми сьогодні чітко вказали", - сказала вона.

"Суттєво, що критика на адресу політики уряду Януковича надходила сьогодні не від якоїсь однієї партії, а від представників усіх політичних сил, які мали можливість спитати. Сподіваюся, що це було сприйнято", - заявила Крамон.

На запитання про перспективу членства України в Євросоюзі вона відповіла: "У видимий час Україні не може бути запропонована справжня перспектива вступу до ЄС".

"Нині Україна не перебуває на шляху, який би показував, що вона прагне демократичних реформ, навпаки має місце наступ на демократію, обмежується свобода ЗМІ, права опозиції. Не потрібно говорити про перспективи вступу до ЄС, коли політика спрямована  у протилежному напрямку", - заявила Крамон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування