Тимошенко каже, що в неї немає боргів перед Росією. Винні Азаров і Кучма

Середа, 22 червня 2011, 13:14

Україна не має фінансових зобов’язань перед Російською Федерацією за боргами компанії ЄЕСУ.

Про це заявила Юлія Тимошенко на прес-конференції у середу.

"Коли ви подивитеся законодавство України і Росії, ви зрозумієте, що 15 років жоден борг не може обраховуватися і обліковуватися. І, крім того, безумовно, в таких сумах ,як зазначено, навіть близько такого боргу не було", - сказала вона.

Тимошенко також нагадала, що в 1996 тодішній президент Леонід Кучма та голова ДПА Микола Азаров конфіскували всі активи ЄЕСУ, "виключно для того, щоб заблокувати можливість своєчасних розрахунків з Росією"

"Це була політична операція, за яку несуть відповідальність Кучма і Азаров. Але, ще раз підкреслю, держава Україна жодних боргових зобов’язань по будь-яких угодах приватних структур не має", - заявила лідер "Батьківщини".

Тимошенко назвала появу листа Міноборони Росії "політичною провокацією для того, щоб допомогти Януковичу розправитися з політичними опонентами".

"Ви пам’ятаєте, що з цього питання виграні всі судові справи, включаючи Верховний Суд. Я розумію, що коли Януковичу важко, йому надали гуманітарну допомогу, але тоді всі, хто використовував словосполучення рука Москви, хай вибачаться", - заявила лідер "Батьківщина".

На уточнююче питання, хто повинен повертати борги, Тимошенко відповіла: "Ніхто не повинен повертати ніяких боргів. Крапка!".

Як відомо, Міністерство оборони Росії просить погасити борг корпорації "Єдині енергетичні системи України" в сумі 405,5 мільйонів доларів.

Тимошенко також висловила переконання, що між Україною та Росією не існує газового конфлікту.

"Все це запланований і добре організований театр. Саме ці інсценовані протистояння і мусять забезпечити основу інформаційну для здачі газотранспортної системи. І я думаю, що сьогодні всі домовленості досягнуті", - заявила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News