Генпрокуратуру пустили до банківської таємниці заради гріхів уряду Тимошенко

Середа, 22 червня 2011, 15:42

У кримінальній справі про незаконну закупівлю реанімобілей "Рено Майстер" урядом Юлії Тимошенко фігурують четверо.

Це колишній заступник директора департаменту забезпечення МНС, екс-начальник правового забезпечення МНС, а також керівники двох комерційних компаній, пише "Дело".

За інформацією видання, Генеральна прокуратура одержала дозвіл на зняття банківської таємниці з ряду рахунків у банку "Надра".

Суд дав цю санкцію в зв'язку з розслідуванням кримінальної справи про закупівлю 27 реанімобілів "Рено Майстер" урядом Юлії Тимошенко в 2007 – 2009 роках.

У 2009 році ці машини були продані приватною компанією "Лакшмі-Авто" Міністерству з надзвичайних ситуацій за ціною в три рази вище, ніж складає їхня ринкова вартість на той момент. Тим самим був завданий матеріальний збиток державному бюджетові на загальну суму 26 млн. грн., установили в прокуратурі.

Як з'ясували слідчі, МНС купило скандальні машини через два роки після того, як вони потрапили в Україну.

При цьому з 2007 по 2009 роки машини багаторазово перепродувалися, поки ними не зацікавилося Міністерство з надзвичайних ситуацій.

Таким чином, упевнені в прокуратурі, службові особи МНС, підприємства МОЗ "Укрмедпостач", комерційних компаній "ІСС Україна", "Євроспецтранс", "Лакшмі-Авто" разом із низкою інших осіб заволоділи коштами державного бюджету на загальну суму більш 26 млн. грн., чим заподіяли державі матеріальний збиток в особливо великих розмірах.

В даний час у якості обвинувачуваних по цій кримінальній справі проходять четверо: колишній заступник директора департаменту матеріального і технічного забезпечення МНС, екс-начальник управління правового забезпечення МНС, директор "ІСС Україна" і директор "Лакшмі-Авто".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування