В "Регіонах" уточнили, що Європа чекає чотирьох подій

Середа, 22 червня 2011, 20:41

Україні залишилося виконати чотири зобов`язання перед Радою Європи.

Про це повідомив у Страсбурзі депутат від Партії регіонів, глава української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи Іван Попеску, передає УНІАН.

"Відповідно до висновку 190 від 1995 року про вступ України до Ради Європи, у нас залишилося ще чотири моменти. Це Кримінально-процесуальний кодекс, закон про прокуратуру і закон про адвокатуру, а також створення Суспільного телебачення", - сказав він.

"Ну, суспільне телебачення - це проблема політичної волі і готовності суспільства. Можна декларувати, можна робити, але це залежить все ж і від журналістів, не тільки від політичного класу", - додав депутат.

Щодо питань юридичного блоку зобов`язань, то, за словами Попеску, все залежатиме від якості Кримінально-процесуального кодексу.

"Там саме буде прописано права адвоката, і там же буде прописано, які зобов`язання і до якого рівня може йти прокурор. Тобто, як приймається КПК, без проблем можна вже далі на його підставі розробити закон про адвокатуру і закон про прокуратуру", - підкреслив він.

Попеску зазначив, що робота над Кримінально-процесуальним кодексом завершується, і на початку осені його проект планується передати до Венеціанської комісії для ухвалення висновків, що дає шанс Україні прийняти новий кодекс до кінця року.

"Думаю, листопад або грудень, якщо буде воля більшості", - сказав депутат.

Як відомо, 21 червня президент Віктор Янукович на сесії ПАРЄ у Страсбурзі пообіцяв до кінця року завершити виконання взятих Україною на себе зобов`язань при вступі до Ради Європи в 1995 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News