Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівська "Батьківщина" судиться з Україною за вибори-2010

Четвер, 23 червня 2011, 14:54

Лідер Львівської облорганізації "Батьківщини" Роман Ілик подав позов до Європейського суду з прав людини на державу Україна за недопущення партії до участі в місцевих виборах 2010 року.

Про це Ілик сказав на прес-конференції у Львові в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я як голова обласної партійної організації звернувся до Європейського суду ще 27 червня. Львівська "Батьківщина" подала позов на те, що відбувалося на виборах у жовтні 2010 року. Справа так і називається "Ілик проти України", і я повідомлю вам, коли вона буде призначено до розгляду", - сказав він.

За словами Ілика, мета позову - домогтися, щоб "таких грубих порушень законів і Конституції України не було на майбутніх виборах будь-якого рівня".

"Незважаючи на те, які це будуть вибори - парламентські або місцеві, - але те, що відбулося в жовтні минулого року, повторитися не повинно", - заявив він.

"Також ми хочемо, щоб європейська громадськість побачила, що ж насправді відбувається в Україні", - підкреслив Ілик.

Як відомо, Львівська міська й обласна організація ВО "Батьківщина" за рішенням судів не були допущені до місцевих виборів восени 2010 року.

У листопаді того ж року, уже після виборів, Київський апеляційний суд ухвалив рішення, що втручання органів влади в діяльність ЛОО "Батьківщина" було незаконним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...