Регіонали закликають тих, хто дивіться суд над Тимошенко, зберігати "тверезість і неупередженість"

П'ятниця, 24 червня 2011, 17:12

Основним, якщо не єдиним, засобами ведення дискусії в арсеналі Юлії Тимошенко є перетворення будь-якого процесу "у шоу імені себе", заявляють у Партії регіонів.

"Також в арсенал Тимошенко і її оточення входять такі брудні прийоми, як тиск на суддю, загострення обстановки в залі суду шляхом вчинення бійок за участі народних депутатів від очолюваної екс-прем'єром політичної партії й підключення зацікавлених "прихильників" до акцій у стін суду, говориться у непідписаному повідомленні прес-служби партії.

"Зовсім очевидно, що за наявності виразних аргументів на свій захист в обвинувачуваної не було б жодної необхідності використовувати всі ці прийомчики. Очевидно й те, що даними "декораціями" захист Тимошенко намагається максимально затягти судовий процес і якнайдалі відстрочити винесення вироку", йдеться в документі.

У тексті стверджується, що "ще одним елементом шоу стало хамське відношення представників Тимошенко до судді й неповага до суду в цілому", що, на думку авторів документа, пояснюється наявністю в адвоката депутатської недоторканності.

"Але мейнстрімом засідання став виступ самої обвинувачуваної, котре коротенько можна було викласти в такий спосіб: в 2009 році я одна забезпечила газом Україну й всю Європу. Жодного аргументу по суті не пролунало, що не дивно, адже пункти обвинувачення гранично ясні й лаконічні".

На думку авторів тексту, суд, що почався, має остаточно визначити ступінь вини Тимошенко.

"Судовий процес транслювався в прямому ефірі по телебаченню й у мережі Інтернет. Це зайвий раз підтверджує, що правозахисники мають намір провести судовий процес у повній відповідності з європейськими стандартами - прозоро й відкрито, а служителі Феміди винесуть рішення, засноване винятково на нормативно-правовій базі, з дотриманням всіх норм карно-процесуального законодавства й прав обвинувачуваної".

Регіонали закликають громадськість "стати уважним спостерігачем за судовим процесом у кримінальній справі екс-прем'єра, зберігаючи тверезий розум і неупередженість, щоб виключити для політичних шулерів можливість сховати суть обвинувачень під маскою жертв політичних переслідувань".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...