Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці вважають, що Азаров не допрацьовує

Вівторок, 28 червня 2011, 10:35

Український уряд вживає недостатньо ефективні заходи для викорінення торгівлі людьми, сексуальної експлуатації і примусової праці.

Такої думки дійшли представники Держдепартаменту США в своїй щорічній доповіді, повідомляє УНІАН.

Американські експерти підрахували, що за звітний рік громадяни України стали жертвами торгівлі людьми, сексуальної експлуатації і примусової праці в 38 країнах світу.

Жінок як і раніше примушують займатися проституцією, експлуатують як хатню прислугу, в текстильній і інших галузях легкої промисловості.

Більшість українських чоловіків, котрі стали жертвою торгівлі людьми, зазнали примусової праці в Росії, в першу чергу як будівельники, на заводах, у сільському господарстві або як моряки.

Дітей найчастіше примушують займатися проституцією або жебрати. 

"Кількість жертв, які зазнали примусової праці чи примусової проституції, в країні продовжує збільшуватися. Бездомні діти або діти в дитячих будинках в Україні продовжували залишатися особливо вразливими", - йдеться в документі.

У самій Україні зафіксовані факти примусової праці і сексуальної експлуатації чоловіків, жінок або дітей з Конго, Молдови, Узбекистану, Чехії і Пакистану.

"За звітний період підвищилася кількість засуджених за подібні злочини, виявлено більше жертв, надавалося більше допомоги неурядовим організаціям. Проводяться відповідні навчання і тренінги для прокурорських працівників, суддів, військовослужбовців миротворчих контингентів, вчителів", - зазначили представники Держдепартаменту США.

За спостереженнями експертів, "влада не вживає достатніх заходів для розслідування і засудження чиновників - співучасників або потуральників таких злочинів". 

"Справи за 149-ю статтею судді нерідко трактують, пом`якшуючи вирок обвинуваченим у торгівлі робочою силою. Не розглянутий і не прийнятий розроблений в 2009 році профільний закон", - зазначається в повідомленні.

Крім того, після реорганізації уряду в 2010 році не зрозуміло, яке агентство несе основну відповідальність за боротьбу з торгівлею людьми, зазначається в доповіді.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування