Transparency International: Одного разу Янукович може встати не з тієї ноги

Вівторок, 28 червня 2011, 12:35

Концентрація влади в одних руках згубно впливає на Україну.

Про це заявив глава контактної групи в Україні Transparency International Олексій Хмара, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Хмара, відповідаючи на питання, які норми нового закону щодо боротьби з корупцією потрібно міняти в терміновому порядку, сказав: "В цілому погано те, що вся влада зосереджена в руках однієї людини, чим порушено баланс влади в державі".

"Ми всі знаємо, як його звуть. А якщо раптом ця людина в один прекрасний ранок встане не з тієї ноги? Погано буде всім, тому що в країні тотальна корупція, країна має менше трьох балів з 10 можливих за оцінками Transparency International", - додав він.

За його словами, це означає, що будь-яку публічну дію в Україні супроводжено хабарами, відкатами та іншими корупційними проявами.

"Іншими словами, садити можна кожного", - зазначив Хмара.

"Не можна сказати, що в Україні всі наглухо корумповані чиновники. Серед них є порядні люди, але вони змушені жити за правилами корупції", - вважає він.

При цьому, за його словами, в цілому закон відповідає європейським, "тому що вони, по суті, шаблони, які будь-яка країна на себе може приміряти, доповнивши якимись речами".

"Але важливо розуміти, що в Україні сьогодні немає жодного документа, який враховував би по максимуму мінімальні стандарти Ради Європи або Європейського Союзу. Тобто ми не можемо у себе реалізувати навіть мінімальні їхні стандарти", - сказав глава контактної групи в Україні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування