Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналістів знову не пускають на суд над Тимошенко

Середа, 29 червня 2011, 10:33

До зали судового засідання Печерського райсуду Києва, де почався розгляд по суті кримінальної справи проти Юлії Тимошенко, не пускають журналістів.

Як повідомляє прес-служба Тимошенко, це пояснюють відсутністю вільних місць.

Більшість журналістів не має змоги висвітлювати події в залі, оскільки стоїть під дверима зали засідань, перед якими встановлено металошукачі, сказано в повідомленні.

"Закрито. Ви мене зрозумійте, там немає місць", - сказав працівник міліції, реагуючи на вимогу журналістів пройти до зали суду.

Крім того, під час судового засідання, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що головуючий на судовому засіданні Родіон Кірєєв порушує норму кримінально-процесуального кодексу, яка зобов'язує суддю забезпечити доступ всіх бажаючих до зали судового засідання.

"Перед будинком Печерського райсуду знаходиться велика кількість людей, які мають бажання потрапити до зали судового засідання. При цьому ці люди не допускаються до приміщення суду співробітниками міліції", - сказав він.

Як відомо, 24 червня Печерський райсуд Києва дозволив присутність представників ЗМІ та здійснення відео- та фотозйомки на судовому засіданні, на якому розглядається справа Тимошенко щодо газових угод 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування