Захист Луценка знайшов свідчення заангажованості судді Вовка

Четвер, 30 червня 2011, 10:52

Захист Юрія Луценка заявляє про появу додаткових фактів, які можуть свідчити про заангажованість судді Сергія Вовка, який є головуючим.

Про це заявив адвокат Олексій Баганець на засіданні Печерського райсуду Києва.

Так, він знову звернувся із клопотанням про відкладення розгляду справи до отримання з прокуратури матеріалів щодо факту порушень справи проти судді Вовка.

Однак суд пізніше не задовольнив це клопотання ні в частині перенесення засідання суду, ні в частині витребовування матеріалів з Прокуратури й Вищої ради юстиції.

Перед цим Баганець зазначив, що "стороні захисту з сайту Вищої Ради юстиції стало відомо, що 1 березня 2011 року ВРЮ розглядалося подання про звільнення судді Вовка з посади судді Печерського райсуду за порушення присяги".

"Завдяки позиції члена ВРЮ Андрія Портнова, який проводив перевірку викладених фактів порушень щодо судді Вовка, ВРЮ відмовила задовольнити подання на звільнення судді Вовка з посади", - зазначив Баганець.

"Зважаючи, що Портнов займає відповідальну посаду в адміністрації президента, та щоб виключити будь-які політичні інсинуації з цього приводу, щоб розвіяти сумніви нашого підзахисного в об'єктивності, ми просимо суд витребувати з ВРЮ матеріали перевірки Портновим подання щодо звільнення Вовка за порушення присяги", - зазначив Баганець.

"Це теж може бути доказом необ'єктивності судді та бути підставою для його відведення від розгляду зазначеної кримінальної справи", - зазначив він.

Тому адвокат попросив відкласти розгляд справи до отримання документів з ВРЮ.

Також він ще раз нагадав про своє попереднє клопотання про витребування матеріалів з прокуратури міста Києва щодо "наявних фактів порушень щодо судді Вовка в кримінальних справах".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...