Луценко хоче знати, чи заведуть на Вовка справу

Четвер, 30 червня 2011, 11:11

Захист Юрія Луценка просить суд зробити запит до Генпрокуратури з приводу заяви про злочин, яку направляв екс-глава МВС.

Відповідну заяву під час судового засідання оголосив адвокат Луценка Ігор Фомін.

За словами адвоката, 9 червня 2011 року Луценко звернувся до суду з заявою про злочин.

"Він вважав, що стосовно нього в попередньому судовому засіданні ви як головуючий по справі, як суддя, який розглядав наші клопотання, в тому числі й в попередньому судовому засіданні, постановили завідомо неправосудне рішення", - сказав він, звертаючись до судді Сергія Вовка.

"Він вважав, що у цих ваших діях є ознаки злочину. Відповідно, звернувся з означеною заявою до суду, і суд, відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу, направив зазначену заяву до Генпрокуратури", - заявив Фомін.

За його словами, законодавство передбачає строк у 3 дні на розгляд заяви про порушення кримінальної справи, а в разі необхідності проведення прокурорської перевірки - 10 днів.

"В нас вже пройшло більше як 20 днів, однак ми не маємо ніякої інформації стосовно того, яке рішення процесуальне прийняла Генпрокуратура", - зазначив він.

"Ми просимо Печерський районний суд зробити відповідний запит про результати розгляду заяви Луценка", - сказав Фомін.

Водночас представники прокуратури заявили, що заява Луценка буде розглянута у встановлені строки, про що буде повідомлено авторам заяви і законодавством не передбачено направлення запиту, про який просить захист Луценка.

Також один з представників прокуратури попросив суд зробити зауваження Луценку щодо "його образливих висловів у бік звинувачення".


"А слово "брехня" - це вже образа? Це встановлений факт, при чому клінічно встановлений", - відповів на це Луценко.

У свою чергу суд відхилив клопотання захисту Луценка. Суддя Вовк зазначив, що кримінально-процесуальне законодавство не передбачає направлення запиту судом до Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...