Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Угорський прем'єр подарував Януковичу діжку вина

Четвер, 30 червня 2011, 14:19

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан подарував президенту Віктору Януковичу 60-літрову діжку з токайським вином.

Про це повідомив на прес-конференції посол Угорщини в Україні Міхаль Баєр.

За його словами, ця діжка є особистим дарунком прем’єра Угорщини президенту України і містить токайське самородне вино, яке є одним з благородних вин найвідомішого угорського виноробного регіону.

Як зазначив посол, діжку було виготовлено на Закарпатті традиційним ручним способом. З одного боку на ній зображені герби Угорщини і України, а з іншого – Польщі та України.

Посол Угорщини в Україні пояснив, що подарунок угорського прем’єр-міністра символічно виражає активну співпрацю і узгодженість дій, яка пов’язує Будапешт та Варшаву в ході виконання обов’язків головування в Євросоюзі.

За його словами, тісний зв’язок символізує і той факт, що саме з цим вином святкують у Будапешті завершення керівних повноважень Угорщини, а у Варшаві вітають початок польського головування.

Посол зазначив, що цей подарунок втілює визнання європейських інтеграційних зусиль України, успіхів, досягнутих у процесі зближення ЄС і України.

Як відомо, з 1 січня по 30 червня поточного року Угорщина головує у ЄС. З 1 липня до 31 грудня головуючою в ЄС країною буде Польща.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування