У Грищенка запевняють, що з Чехією конфлікту немає

Четвер, 30 червня 2011, 18:55

Дипломатичного конфлікту між Україною і Чехією немає.

Про це розповів директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ніякого дипломатичного конфлікту між Україною і Чехією немає, Київ розглядає Прагу, як свого вкрай важливого партнера і друга в Європейському Союзі і налаштований на максимально конструктивний розвиток партнерських відносин", - зазначив він.

Дипломат додав, що запропонована кандидатура Чехією генконсула в Донецьку вже узгоджена і ця процедура проходила "в традиційних тимчасових рамках, які застосовуються в дипломатичних відносинах".

На даний момент, за словами Волошина, завершення процедури призначення генконсула Чехії в Донецьку є прерогативою чеської сторони.

"Україна розглядає роботу генконсульства в Донецьку як важливий елемент розширення доступу громадян України до отримання Шенгенських віз. У зв'язку з цим МЗС та інші відомства будуть робити все можливе для того, щоб генконсульство Чехії в Донецьку працювало максимально успішно, оскільки це відповідає інтересам українських громадян у даному регіоні", - додав Волошин.

Раніше повідомлялося, що Чехія з 1 червня 2011 року закриває візовий відділ Генконсульства в Донецьку за рішенням свого МЗС.

Прага пояснює, що підставою для прийняття таких заходів є те, що МЗС України досі не дав згоди на приїзд нового генерального консула в Донецьк, клопотання про що чеський МЗС подав ще 23 лютого 2011 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...