Бойко розповів, за що переплатив 150 мільйонів

Понеділок, 6 червня 2011, 15:58

Закупівля "Чорноморнафтогазом" бурової установки за високою ціною спричинена її комплектацією.

Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко програмі "Знак оклику" каналу ТВі.

"Ви колись машину купували? – так. Купували, так? Знаєте, що таке базова комплектація?  Так.  Знаєш? А знаєш, що таке машина з кондиціонером, з коробкою автомат, вона коштує дорожче, чи дешевше?  Дорожче", - заявив Бойко. 

"От порівняйте.  Тобто в комплектації вишка коштує на 150 мільйонів дорожче, ніж базова?  А хто сказав на 150 мільйонів? Це ви сказали! Це не я" - підкреслив міністр.

Інший відповідальний за проведений тендер - керівник НАК "Нафтогаз" Євген Бакулін розповів  "Знаку оклику!" за що саме переплачено:

"Там же до вишки йде ще ціла низка заходів, послуг і устаткування, які йдуть додатково... Тим більше, що вишка знаходиться в Сінгапурі, її ще сюди потрібно направити", - заявив він.

"А для того, щоб доставити її треба підготувати, випробувати, тут установити і запустити в роботу... Ми ж не можемо взяти якесь устаткування, яке не може тут працювати, ви ж це прекрасно розумієте", - сказав Бакулін.

Як відомо, "Дзеркало тижня" оприлюднило інформацію про те, що державна компанія "Чорноморнафтогаз" придбала сінгапурську бурову установку за завищеною на $150 млн ціною через британську фірму, яка перемогла у тендері.

У відповідь міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко назвав матеріал замовним.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...