Інспектора, що постраждав від депутата-регіонала, покарали. За лампочку

П'ятниця, 1 липня 2011, 16:04

Співробітники луганського ДАІ, що були замішані в скандалі з народним депутатом Володимиром Ландиком, переведені за порушення інструкції несення патрулювання в Патрульну службу.

Про це "Острову" повідомила начальник центру зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Луганській області Тетяна Погукай.

Як повідомила Тетяна Погукай, із травня 2010 року на дорогах державного значення почалася реалізація наказу міністра МВС відносно того, що співробітники ДАІ зобов'язані нести патруль на таких дорогах із включеними маячками.

"Відповідно до цього, генерал (Євген Польський, начальник ГУ УМВС України в Луганській області) дав розпорядження створити мобільну групу для перевірки того, як виконується наказ міністра", - відзначила вона.

"У співробітників Косякова і Сливи, що патрулювали саме на дорозі державного значення, лампочка в маячку перегоріла, хоча перед виїздом на місце служби вона працювала. Це не провина інспекторів, що таке трапилося, але вони повинні були вжити заходів, щоб ліквідувати несправність", – розповіла Погукай.

За її словами, за порушення інструкції несення патрулювання дані співробітники (а крім них, у результаті перевірок і 10 інших співробітників) понесли покарання. До інспекторів Косякова і Сливи застосоване дисциплінарне стягнення – співробітників переведуть у Патрульну службу.

"Виявивши принципову позицію у випадку з депутатом Ландиком, інспектор Косяков міг би виявити її і зараз. Хоча по-людськи шкода, що усе відбулося так безглуздо. Наказ є наказ, і потрібно було цю несправність ліквідувати", - сказала Погукай.

Скандал за участю даних інспекторів ДАІ і народного депутата Володимира Ландика стався 12 березня поточного року. Співробітники ДАІ Косяков і Слива зупинили автомобіль, у якому знаходився народний депутат Володимир Ландик.

Пізніше інспектори заявили, що з машини вискочив охоронець народного депутата і побив співробітника ДАІ Косякова. Сам Володимир Ландик усе заперчив, указуючи, що Косяков зупинив автомобіль з метою вимагання грошей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування