Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пожежа на Рівненщині могла статися через паління

Неділя, 10 липня 2011, 18:16

Найімовірніше, причиною трагедії на Рівненщині став людський фактор.

Про це заявив віце-прем‘єр Сергій Тігіпко в Рівненській області, де вночі сталася пожежа у центрі соціального обслуговування, повідомляє прес-служба уряду.

Стало відомо, що один з мешканців будинку для літніх людей курив незадовго до цього, й саме недопалок міг спричинити пожежу.

Порушено кримінальну справу. "Ми будемо жорстко розбиратися в причинах трагедії", - наголосив Тігіпко.

При цьому він зазначив, що будівля закладу була збудована в 1950 році.

За словами віце-прем‘єра, найближчим часом за дорученням президента буде проведено перевірки всіх подібних закладів, яких в Україні 784.

Тігіпко також відвідав у лікарні людей, які були госпіталізовані внаслідок пожежі.

Крім того, з резервного фонду бюджету урядом буде виділено кошти для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Вже підготовлено проект відповідного розпорядження, який буде розглянуто в понеділок на засіданні уряду.

Прес-служба уряду повідомляє також, що на виконання доручення президента перший віце-прем‘єр Андрій Клюєв дав низку доручень.

Зокрема, поставлено вимогу МНС, Мінсоцполітики, МВС, МОЗ, МОНмолодьспорту, Держтехногенбезпеки, Раді міністрів Криму, обласним, Київській та Севастопольській міськдержадміністраціям до 25 липня вжити заходів щодо дотримання вимог пожежної безпеки, санітарних норм і правил на об’єктах масового перебування громадян.

Зокрема, це стосується закладів соціального обслуговування населення, підприємств громадського харчування, закладів культури, освіти, оздоровлення та відпочинку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування