Захисник Тимошенко втік з лікарняного заради суду

Понеділок, 11 липня 2011, 10:37

Захист знову просить перенести засідання у "газовій справі" екс-прем'єра Юлії Тимошенко і надати додатковий час - 2 місяці - для ознайомлення з матеріалами справи.

Про це заявив адвокат Микола Титаренко.

"Якщо головуючий вважає, що клопотання використовується лише для затягування справи, хотів повідомити, що на даний час я перебуваю на лікарняному. Але щоб не було безпідставних звинувачень, я прибув до зали судового засідання та ініціюю клопотання про надання додаткового часу для якісного дослідження справи і формулювання лінію захисту", - заявив Титаренко.

"Прошу задовольнити моє клопотання. В іншому випадку ставлю під сумнів доцільність мого подальшого перебування в якості захисника", - додав Титаренко.

Він зазначив, що для ознайомлення з обвинувальним висновком захисту було надано 3 дні, а на ознайомлення з матеріалами справи, яка складається з 16 томів, - лише півтора.

"В силу визначення малого часу – менше 2 днів захист позбавлений можливості надати якісну правову допомогу підзахисній, в повній мірі формулювати клопотання", - зазначив він.

Титаренко додав, що обов'язок надати час захисту закріплений національним законодавством та міжнародним правом.

"Якщо суд не вбачає підстав для задоволення мого клопотання, я б просив суд зазначити, які норми ми використовуємо, а які ні", - зазначив Титаренко.

Водночас Тимошенко зазначила, що "раніше навіть в тоталітарній державі давали можливість обвинувачуваним знайомитись з матеріалами і підготуватись до захисту".

Тимошенко додала, що раніше вони просили про один місяць, "але тепер ми не можемо просити лише про один".

"Ми дізнались про такі речі, які потребують додаткового вивчення", - зазначила Тимошенко.

За її словами, вона дізналась, що ключовий свідок у справі – Ігор Діденко - не допитаний у цій справі.

"Зараз очевидно, що місяця не вистачить… давати на 5 тисяч сторінок 2 доби – це пряме порушення закону",- зазначила вона.

"Примушує вас порушувати закони те, що я почула з останньої конференції президента. Бо він якби-то вимагає, щоб ця справ швидше завершилась. Він підтвердив, що вказівка дається ним особисто. Я вважаю, що інших більш зрозумілих підстав ніж пряма вказівка президента – не існує. Якщо існує, навіщо вам тоді порушувати закони? – спитала Тимошенко

Водночас прокурор Микитин назвав "необґрунтованим" це клопотання. "Я вважаю, що клопотання захисту не підлягає задоволенню", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування