Опозиціонери створять комітет захисту чесних виборів

Вівторок, 12 липня 2011, 13:51

Опозиційні політичні сили, зібрані у вівторок "Нашою Україною", створять Комітет захисту чесних виборів.

Як повідомляє УНІАН, про це домовилися "Наша Україна", Українська народна партія, "Конгрес українських націоналістів", ВО "Свобода", УРП "Собор", Партія захисників вітчизни, Українська партія, Республіканська християнська партія й Українська соціал-демократична партія.

Також було створено дві експертні групи: одна – з координації дій опозиції у Верховній Раді стосовно підготовки законопроекту про вибори народних депутатів, друга – з "польової діяльності" щодо організації якісного спостереження за виборами, а також налагодження діалогу з міжнародними організаціями, які здійснюють спостереження.

Також ішлося про необхідність висування єдиного кандидата в кожному з мажоритарних округів, якщо вибори будуть проходити за мажоритарно-пропорційною системою, повідомляють "Українські новини".

Учасники зустрічі домовилися провести наступну зустріч щодо координації дій на парламентських виборах 2012 року 12 вересня.

"12 вересня ми зберемося знову й, можливо, створимо комітет захисту чесних виборів", - сказав голова політичної ради НУ Валентин Наливайченко, закриваючи зустріч.

Учасники зустрічі сподіваються, що 12 вересня до них приєднаються представники партій "Батьківщина", "Фронт змін" і "Громадянська позиція", а також громадських організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування