Від вертодрому Януковича вже роблять міст до Грушевського

Середа, 13 липня 2011, 09:53

Вертолітний майданчик, який будується недалеко від Верховної Ради для гвинтокрилої машини Віктора Януковича й інших вертольотів, уже на фініші.

Завершено основну частину робіт - вигнали коробки, залили майданчик. Залишилося облаштувати поверхи під ним.

Крім того, будівельники приступили до зведення естакади, яка з’єднає вертодром із вулицею Грушевського, пише "Сегодня".

Юрій Карпенко - голова компанії "Основа-Солсіф", яка будує вертодром - сказав, що об'єкт планують здати наприкінці року.

"Розраховуємо, що в листопаді здамо і майданчик, і міст. Хоча про точну дату говорити ще рано - як вийде. Зараз вирішуємо питання навігаційного устаткування, щоб забезпечити максимальну безпеку польотів", - сказав він.

За словами Карпенка, нижній поверх із трьох поверхів вертодрому, можливо, буде використовуватися для проведення прес-конференцій.

"Це буде одна з найкрасивіших будівель столиці, вона ідеально впишеться в наявний ландшафт", - сказав Карпенко.

Як розповіли робітники на будівництві, виїзд із естакади на вулиці Грушевського буде знаходитися біля елітного будинку № 9-а на околицях Маріїнського парку.

За словами бригадира, естакада "ляже" на спеціальні опори з заліза й бетону, які вони зараз зводять, тобто нова міні-траса пройде над Парковою дорогою столиці.

Робітники сумніваються, що встигнуть до листопада: "Все-таки схиляємося до думки, що повністю здамо об'єкт - і майданчик, і міст - ближче до Євро, хоча можемо встигнути й під кінець року".

Як відомо, майданчик почали будувати восени минулого року. Передбачається, що на нього буде приземлятися вертоліт президента, якщо глава держави вирішить літати на роботу, щоб не створювати в місті затори.

Будівельники також не виключають, що на нього буде приземлятися авіатехніка, яка буде забезпечувати безпеку на Євро-2012.

За словами одного з робітників, ще в 60-ті роки там, біля центру Києва, був приватний сектор "Козловка", де навіть тримали домашніх птахів.

Варто зазначити, що зараз будівництво майданчика спотворило одну з найгарніших панорам Києва, що відкривалася з оглядового майданчика біля Маріїнського палацу на Дніпро, схили правого берега й лівий берег столиці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...