Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засудженого за вбивство Гонгадзе пересадили в комфортніше місце

Середа, 13 липня 2011, 10:47

Валерію Костенку, засудженому до 12 років позбавлення волі за співучасть у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, пом’якшили умови утримання.

Як пише "Комерсант-Україна", зараз він відбуває покарання у виправному центрі, у секторі з мінімальним рівнем безпеки і полегшеними умовами утримання.

Департамент інформаційно-аналітичного забезпечення МВС повідомив, де відбувають покарання колишні співробітники МВС, засуджені у березні 2008 року за вбивство Гонгадзе.

Так, на 7 червня Микола Протасів і Олександр Попович перебували у Менській виправній колонії в Чернігівській області, а Валерій Костенко - у Домницькому виправному центрі тієї ж області.

У виправному центрі утримуються особи, засуджені до "обмеження волі". Костенко був засуджений до "позбавлення волі", бо, за його ж зізнаннями, "притримував ноги Георгія Гонгадзе", поки журналіста душив його начальник Олексій Пукач.

У Державній пенітенціарній службі пояснили, що Костенко з 21 липня 2009 року відбував покарання у Менській виправній колонії, але був переведений у сектор мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами утримання при Домницькому виправному центрі як ув’язнений, який став на шлях виправлення.

Представник інтересів вдови Гонгадзе Валентина Теличенко вважає, що Костенко переведений із колонії у виправний центр на законних підставах.

"Ця людина спокутує свою провину, він єдиний, хто повністю визнав себе винним і заявив, що його життя скінчилося 16 вересня 2000 року", - сказала вона.

Теличенко більше обурює те, що Пукач "утримується в комфортних умовах так званого СІЗО СБУ, а... перед судовими засіданнями взагалі вільно переміщується залою суду без охорони".

16 березня 2008 року Апеляційний суд Києва засудив Протасова до 13, а Поповича й Костенка – до 12 років позбавлення волі за причетність до вбивства Гонгадзе

У Домницькому виправному центрі, за інформацією на сайті управління Пенітенціарної служби у Чернігівській області, виготовляють меблі з ДСП і піддони. У центрі розташовані три гуртожитки для засуджених, банно-пральний комплекс, їдальня, бібліотека, клуб. Є також "кімната психоемоційного розвантаження, приміщення для проведення духовної роботи й здійснення релігійних обрядів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування