В Україні яловичина стає делікатесом?

Середа, 13 липня 2011, 22:31

Упродовж останніх 20 років поголів'я великої рогатої худоби в Україні скоротилося в 5 разів - з 25 мільйонів залишилося заледве 5 мільйонів.

Це вже хронічна проблема, і змін на краще найближчим часом чекати не варто, зазначає голова Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа, якого цитує Радіо "Свобода".

"Поступово сектор великої рогатої худоби в Україні вироджується, тобто стає просто субститут до молочного тваринництва. Собівартість яловичини, і не тільки в Україні, вища, ніж собівартість свинини чи курятини", - сказав він.

"Відповідно, для того, щоб яловичину було вигідно вирощувати, ціни повинні бути вищі. А в нас все-таки споживачі купують дешевше: якщо різниця 2-3 гривні, то вони думають, купувати м'ясо чи не купувати взагалі, про дієтичні вподобання уже не йдеться. Я вже не кажу, що зміщення попиту відбувається в бік м'яса птиці, яка набагато дешевша", - зауважив Лапа.

Експерт додав, що поштовх у розвитку тваринництва можна дати за рахунок державної допомоги.

Економічна правда



powered by lun.ua