Україна готова здати росіянам полігон у Криму

Четвер, 14 липня 2011, 11:09

Міноборони вважає оптимальним варіантом передачу Росії в оренду полігону злітно-посадкових систем "НИТКА" у Криму.

Про це заявив міністр оборони України Михайло Єжель під час зустрічі з начальником Генштабу Збройних сил Росії Миколою Макаровим, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ми отримали листа від Міноборони РФ з проханням розглянути пропозицію щодо передачі полігону "НИТКА" в оренду. Ми вважаємо це оптимальним варіантом, який дозволить постійно підтримувати належну готовність полігону для тренувань російських льотчиків", - сказав він.

"При цьому "НИТКА" залишиться у власності нашої держави. Україна буде отримувати орендну плату і не витрачати кошти на утримання "НИТКИ" та персоналу полігону", - зазначив Єжель.

Також міністр запропонував російський стороні розглянути можливість долучитися до реалізації проекту будівництва корабля класу "корвет", зазначивши, що Росія має величезний досвід та потенціал у галузі кораблебудування.

У свою чергу Макаров заявив: "Ми обов’язково розглянемо пропозицію щодо участі у програмі "корвет", а варіант з орендою полігону "НИТКА" є найоптимальнішим і взаємовигідним для наших країн".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...