Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ знає, що Янукович збирається закрити процес і по Тимошенко

Четвер, 14 липня 2011, 13:35

"БЮТ-Батьківщина" стверджує, що за вказівкою президента пряму трансляцію судового процесу над Юлією Тимошенко найближчим часом теж заборонять.

У відкритому листі фракція "БЮТ-Батьківщина" закликає його відмовитися від цих планів і скасувати аналогічне "рішення" щодо суду над Юрієм Луценком.

Коментуючи заборону трансляції, аудіо- та відеозйомки процесу над Луценком, а також обмеження допуску журналістів до зали Печерського райсуду Києва, фракція заявляє:

"Подібне рішення за вашою вказівкою планується оголосити найближчим часом на так званому судовому слуханні у справі Юлії Тимошенко".

"БЮТ-Батьківщина" стверджує, що "рішення перевести процеси проти опозиції в закритий режим ухвалено за стінами суду, у приміщенні вашої (президентської) адміністрації".

"Для вас, як і для нас, очевидно, що сила публічних аргументів опозиції є настільки непереборною, що судові процеси проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка вже перетворилися на суд над вами і вашим режимом", - говориться в листі

"А те, що справи проти опозиції сфальсифіковані від "а" до "я", очевидно всім, хто за останні тижні  бодай раз вмикав телевізор під час прямої трансляції", - заявляє "БЮТ-Батьківщина".

"Ми категорично вимагаємо від вас скасувати ваші рішення щодо заборони прямих трансляцій судових процесів над опозиційними політиками, зняти всі обмеження на доступ ЗМІ", - сказано в листі.

Партія Тимошенко називає "гаранта Конституції" ініціатором таких обмежень, а рішення судів – фальшивими.

"Ви зобов‘язані забезпечити гарантоване Основним законом право громадян на участь або отримання інформації з ініційованих та контрольованих вами процесів", - наголошує "БЮТ-Батьківщина" .

Фракція нагадує Януковичу про обіцянку гласного та відкритого суду над опозицією. 

"Вся країна знає, що ви "хазяїн свого слова": сам дав, сам забрав. Саме цим принципом ви керується, відверто не виконуючи свої передвиборчі обіцянки. Однак тепер ви нищите не лише власну репутацію, а й репутацію країни, оскільки відкритість процесів ви гарантували перед європейською  спільнотою", - заявляє "БЮТ-Батьківщина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування