Кримський табір, де отруїлися діти, тимчасово закрили

Четвер, 14 липня 2011, 14:09

Діяльність дитячого табору "Альбатрос" у Севастополі призупинено у зв’язку з масовим отруєнням дітей у ньому.

Відповідне рішення ухвалене 14 липня, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

"Сьогодні прийнято рішення про призупинення діяльності дитячого табору оздоровлення та відпочинку санаторно-оздоровчого комплексу ЗАТ "Альбатрос", у зв'язку з чим відмінено третій заїзд", - сказано в повідомленні.

Також наказом Державної санітарно-епідеміологічній служби України звільнено головного державного санітарного лікаря міста Севастополь.

Станом на четвер, 14 липня, на лікуванні в інфекційному відділенні клінічної лікарні Севастополя залишається 77 дітей, які 12 липня були госпіталізовані з ознаками гострої кишкової інфекції.

"Усім пацієнтам надається необхідна медична допомога в повному обсязі. Фахівці держсанепідслужби продовжують здійснювати необхідний комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів", - сказано в повідомленні.

Як відомо, 12 липня в Севастополі 23 дитини, які відпочивали у "Альбатросі", були госпіталізовані з ознаками гострої кишкової інфекції. Усі діти – з Росії (Москва, Єкатеринбург). Згодом кількість госпіталізованих збільшилась до 85 (74 дитини, 9 вожатих, 2 осіб супроводу).

Попередній діагноз у 70 госпіталізованих - харчова токсикоінфекція, у 4 дітей діагноз не підтвердився. В 71 хворого перебіг хвороби легкого ступеню тяжкості, у решти - середній ступінь тяжкості.

"Українська правда. Життя"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування