Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатор: боротися з корупцією треба не так, як з пияцтвом

Четвер, 14 липня 2011, 19:19

Глава Вінницької облдержадміністрації Микола Джига пропонує вивчати антикорупційний закон у навчальних закладах.

Про це він заявив у четвер, повідомляє УНІАН.

На думку голови ОДА, потрібно, щоб антикорупційний закон був розрахований на довготривалу програму, на роки.

"Його (цей закон) потрібно вивчати у навчальних закладах, зі студентами працювати, з молодими фахівцями. Одними адміністративними, кримінальними заходами корупцію ми не поборемо", - вважає Джига.

Він зазначив, як в Україні було багато прикладів, коли протягом певного періоду при боротьбі з пияцтвом за півроку пересадили безліч бабусь за те, що в них знаходили самогонні апарати.

"За півроку перетрусять, і усе потім затухало", - нагадав Джига.

Він переконаний, що при вступів в силу цього закону потрібна широка роз’яснювальна робота, потрібна конкретна робота з людьми, потрібні економічна засоби - щоб були робочі місця, була прозора влада.

"Потрібно працювати з людьми, бо це головний чинник закону боротьби з корупцією, а якщо ми зараз почнемо шукати, складати протоколи, тому що був даний старт… Я націлюю на те, що цей закон потрібно вивчити, адже тут є дуже цікаві положення і його потрібно розповсюдити, провести заняття", - вважає Джига.

Як відомо, з 1 липня набрав чинності закон "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні", крім ст. 12 (Фінансовий контроль), що набере чинності з 1 січня 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування