Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Автоцивілка може подорожчати для хитрих водіїв

П'ятниця, 15 липня 2011, 10:04

Страхові компанії будуть збільшувати вартість ОСАЦВ для автовласників, що не пройшли техогляд на акредитованій станції техобслуговування або фальсифікували перевірку технічного стану транспортного засобу.

Про це "Делу" заявив заступник голови ради Ліги страхових організацій України Олександр Зальотов.

За словами експерта, страхові компанії будуть шукати можливість максимально підвищити підсумкову вартість автоцивілки.

"Оскільки розміри страхових платежів по "автоцивілці" закріплені законодавчо, вартість обов'язкового поліса буде збільшуватися або за рахунок максимального підвищення семи коригувальних коефіцієнтів, або будуть внесені зміни в законодавство", - думає він.

За словами Зальотова, на ощадні коефіцієнти "автоцивілки" зможуть розраховувати водії, що мають поліс КАСКО або пройшли техогляд на сертифікованій СТО.

У той же час найдорожче обов'язковий поліс обійдеться автовласникам, що керує несправним транспортним засобом або має "погану" історію водіння.

"Оскільки технічно несправний засіб буде підвищувати збитковість автоцивільної відповідальності, страхові компанії при переукладанні договору ОСАЦВ будуть використовувати підвищувальні коефіцієнти для таких автовласників", – пояснює Зальотов.

У свою чергу страховики не розділяють подібної думки.

За словами директора департаменту організації і розвитку продажів "PZU Україна" Василя Дужака, навіть у випадку законодавчих змін, що дозволяють коригувати страховий платіж у залежності від наявності або відсутності техогляду, страхові компанії навряд чи будуть робити будь-які надбавки.

"По-перше, на ринку автотранспортного страхування зберігається висока конкуренція, по-друге, в Україні дуже невеликий відсоток аварій, викликаних несправністю транспортних засобів", – пояснює свою позицію експерт.

Нагадаємо, 5 липня Верховна Рада ухвалила зміни в законодавство, що передбачають відміну техогляду.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...