Суддів Онопенка позбавили двох будинків

П'ятниця, 15 липня 2011, 13:34

Верховний суд остаточно втратив два будинки у центрі Києва, де розташовувалися судові палати вищого судового органу.

Як стало відомо "Делу", 22 червня 2011 року Вищий адміністративний суд України не задовольнив касаційну скаргу Верховного суду.

У ній підопічні глави ВСУ Василя Онопенка заперечували урядове розпорядження про передачу Вищому спеціалізованому судові України для розгляду цивільних і кримінальних справ двох будинків по вул. Орлика — №№4 і 4а.

Як відомо, це розпорядження Кабмін Миколи Азарова ухвалив у листопаді 2010 року.

Офіційно, рішення було обумовлено тим, що влітку минулого року в рамках судової реформи був створений новий орган – Вищий спеціалізований суд України для розгляду цивільних і кримінальних справ у рамках і його треба було десь розміщати.

Знайти в центрі столиці будинок для 600 осіб виявилося складно (у штаті суду будуть працювати 120 суддів, а в апараті — ще 450 осіб).  

І якщо спочатку йшли розмови про будівництво нового будинку, то потім вирішили просто – посунути суддів Верховного суду, пише видання.

Верховному судові, що намагався заперечити це рішення в судовому порядку, уже відмовили Окружний адміністративний суд Києва, а також Київський апеляційний адміністративний суд. Вищий адміністративний суд України поставив крапку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування