У суді оголосили, що хочуть від Тимошенко

П'ятниця, 15 липня 2011, 15:17

Прокурор Лідія Фролова закінчила читати обвинувальний висновок, у якому обвинувачується Тимошенко у перевищенні службових повноважень.

Згідно з зачитаним прокурором, Тимошенко у 2009 році погодилася на невигідні умови газового контракту, "бажаючи створити собі позитивний імідж ефективного керівника держави".

За словами Фролової, пізніше у Росії, "усвідомлюючи протиправність своїх дій" та пригрозивши звільненням змусила голову "Нафтогазу" Олега Дубину підписати договори щодо купівлі-продажу природного газу та транзиту газу.

"Своїми умисними діями, які проявилися у перевищенні влади та службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки державним інтересам, Тимошенко вчинила злочин, передбачений частиною 3 статті 365 КК", - зачитала Фролова.

Після зачитування обвинувального висновку суддя Кірєєв оголосив перерву до 15:20 "у зв'язку з виробничою необхідністю".

Згідно з Кримінальним кодексом, частина 3 статті 365 передбачає ув'язнення строком від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від семисот п'ятдесяти до тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування