Путін зібрався захищатися, бо "Україна - це конкурент"

П'ятниця, 15 липня 2011, 15:58

Україна є конкурентом Росії в металургійній галузі, тому учасники Митного союзу будуть захищати свій внутрішній ринок від її продукції.

Про це сказав прем’єр Росії Володимир Путін у ході відвідування "Магнітогорського металургійного комбінату", повідомляє прес-служба уряду РФ.

Так, на запитання працівника підприємства про те, чи увійде Україна у Митний союз із Росією, Білорусією й Казахстаном і чим це загрожує металургійній галузі РФ, він відповів: "Україна - це, звісно, країна з розвинутою металургійною промисловістю і, безумовно, це ваш конкурент".

"Чи увійде Україна у Митний союз, і потім в економічний простір, ми поки не знаємо. Політичне керівництво України, наскільки я собі уявляю, поки таких планів не виношує в практичній площині", - зазначив Путін.

"Що це означає? Це означає, що три країни - Росія, Білорусія й Казахстан - будуть домовлятися про те, як захищати свій внутрішній ринок від продукції з третіх країн. Уже зараз підписана угода про застосування різних форм і методів захисту", - заявив російський прем'єр.

За його словами, один із методів - "так звані антидемпінгові розслідування".

"Одне з цих антидемпінгових розслідувань зараз проводиться у відношенні китайської сталі з полімерним покриттям. Ми не виключаємо, що такі ж інструменти можуть застосовуватися й у відношенні будь-якої третьої країни", - зазначив Путін.

"З 1 липня поточного року ми прибрали митні кордони між Росією й Казахстаном, Росією й Білорусією й винесли митний контроль на зовнішні кордони Митного союзу", - констатував він.

"Але якщо Україна вирішить приєднатися до Митного союзу, то, звісно, це підвищить конкуренцію для металургійної промисловості, та й для деяких інших галузей економіки в Росії", - сказав прем’єр РФ.

Путин зазначив, що в разі інтеграції ті, хто інтегрується, повинні будуть приєднатися й до інших угод: "Це угода, яка підписана в рамках Єдиного економічного простору щодо субсидій, і угода щодо конкуренції. Це базові документи, які повинні будуть поставити й ставлять усіх учасників цієї економічної діяльності в рівні умови".

"Ми навряд чи погодимося з умовами, за яких наші партнери захотіли б скористатися перевагами інтеграційного об’єднання, але не брали б на себе жодних зобов'язань. Ще раз повторюю: головне домогтися, щоб умови конкурентної боротьби були для всіх однакові", - підкреслив прем’єр РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування