Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У скандалі з британським таблоїдом замішана українська діаспора

Неділя, 17 липня 2011, 23:25

Двоє журналістів українського походження замішані в скандалі навколо закритого минулого тижня британського таблоїду News of the World.

Інформацію для таблоїду, імовірно, отримували незаконним шляхом за допомогою прослуховування телефонів і злому електронних пошт знаменитостей і політиків, пише KyivPost.

Два джерела підтвердили, що колишній старший редактор видання Алекс Марунчак і журналіст Грег Місків - представники української діаспори в Британії.

За даними британської телепередачі BBC Panorama, Марунчак платив приватному детективу, щоб перехопити листи, відправлені з комп'ютера офіцера британської розвідки.

Сам Марунчак звинувачення заперечує.

Місків також замішаний у кримінальних справах, згідно з відомостями британських ЗМІ. У 2005 році він підписав контракт про надання послуг з "інформування" на 105 тисяч фунтів стерлінгів з приватним детективом Гленом Мюлькером.

Пізніше детектива заарештували за прослуховування телефонів принців Вільяма і Гаррі, але журналісту вдалося уникнути юридичних переслідувань, пише газета The Telegraph.

Основним завданням українських колег у газеті був збір новин. Коли Алекс і Грег не хотіли, щоб колезі знали, над якими статтями вони працюють, вони розмовляли українською.

Крім журналістики, Марунчак і Місків також вели спільний бізнес з імпорту української горілки до Британії, пише The Telegraph.

News of the World, британський таблоїд з 168-річною історією, був закритий через скандал із прослуховуванням телефонів родичів вбитої дівчинки, загиблих в Афганістані солдатів та жертв теракту в Лондоні, яка сталася в 2005 році.

Таблоїд друкував сенсаційні новини про політиків і знаменитостей. Газета належала корпорації Руперта Мердока News Corp.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування