Україна проситиме МВФ не підвищувати ціни на газ

Вівторок, 19 липня 2011, 22:32

У переговорах з МВФ Україна наполягатиме на збалансуванні бюджету НАК "Нафтогаз України" без підвищення цін на енергоносії для населення.

Про це повідомив депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов, якого цитує прес-служба партії.

"На даний момент МВФ жорстко вимагає підвищення цін на газ. Ми працюємо зараз і готуємо матеріали до приїзду місії фонду 29 серпня. Буде дискусія, буде робота, і протягом тижня, доки місія перебуватиме тут, ми намагатимемося домовитися по цьому питанню", - наголосив політик.

За його словами, уряд хоче погодити з представниками МВФ умову, що ціни на газ для населення, якщо і будуть підвищуватися, то не такими темпами, як цього потребує МВФ.

Лук’янов також наголосив на тому, що згідно з даними моніторингу більша частина програми співробітництва з МВФ нашою країною виконана.

"Україна взагалі зараз обходиться без цих траншів. Нам не так потрібні ці кошти, скільки важливо продовжувати програму співробітництва з фондом", - зазначив депутат.

"На сьогодні бюджет держави збалансований, більше того, за підсумками півріччя, у нас був профіцит у розмірі 14 мільярдів гривень, і додаткові кошти були спрямовані на підвищення соціальних стандартів", - уточнив він.

"Україні важливо демонструвати світовій спільноті, що ми працюємо з таким великим інститутом фінансового ринку, як МВФ, бо це свідчить про те, що ринкові реформи в Україні просуваються у правильному напрямку", - резюмував Лук'янов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News