Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: "Кіреєв – гірший за фашиста"

Середа, 20 липня 2011, 11:01

Депутат Сергій Власенко поскаржиться у профільні органи на дії судді Родіона Кіреєва з відсторонення його від захисту Юлії Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", відповідаючи на запитання, чи буде він вживати якісь заходи з цього приводу.

"Це рішення суду не оскаржується, але я відреагую на нього: напишу відповідну заяву в Генпрокуратуру, Вищу раду юстиції й Вищу кваліфікаційну комісію суддів", - повідомив Власенко.

"Я мало вірю в справедливість цих органів, оскільки на сьогодні вони тотально контролюються однією політичною силою, а бажання лідера цієї політичної сили полягає в тому, щоб скоріше провести процес над Тимошенко. Але я вважаю, що потрібно пройти всі необхідні юридичні процедури, і я певен, що ми доможемося справедливості в цьому питанні", - зазначив депутат.

"Я не став влаштовувати скандал на засіданні тільки тому, що це могло спровокувати якісь речі в залі суду", - заявив Власенко.

На зауваження, що Тимошенко назвала суддю Кіреєва фашистом, чим могла його спровокувати на жорсткі рішення, він відреагував:

"Я вам більше скажу – він гірший за фашиста. Бо Герман Герінг, який слухав справу Димитрова у 1934 році, будучи фашистом, дозволив пряму радіотрансляцію, давав можливість виступати, забезпечив право на захист, що спричинило виправдувальний вирок".

На запитання, якою буде його роль у захисті Тимошенко після відсторонення від судового процесу, Власенко відповів: "Це вирішить Юлія Тимошенко, вона ухвалює глобальні рішення. Я сподіваюся, що ми знайдемо форму роботи".

"Я однозначно залишаюся в юридичній команді. Звісно ж, я робитиму все для того, щоб мати можливість як народний депутат збирати дані, які свідчать про невинуватість Тимошенко, хоча ми й так уже зібрали їх досить багато", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...