Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокату Луценка допити свідків нагадали 30-ті

Середа, 20 липня 2011, 17:46

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко Ігор Фомін не виключає тиску на свідків з боку слідчого Генпрокуратури.

Про це Фомін повідомив у середу на прес-конференції в Києві, інформує УНІАН.

Він не виключив повторного внесення клопотання про допит слідчого Сергія Войченка після завершення допиту свідків, які проходять у справі.

"Я думаю, що після того, як будуть допитані свідки, якщо хтось з свідків скаже, що на нього чинився тиск на попередньому слідстві і він тому дав такі свідчення, природно, ми ще раз заявлятимемо клопотання про допит слідчого для того, аби він пояснив, чому такі свідчення надаються і на чому вони ґрунтуються", - сказав Фомін.

Адвокат повідомив, що з боку звинувачення у справі Луценка проходять більш як 100 свідків.

Захист, за його словами, ще не заявляв свідків зі свого боку.

"Ми розмовлятимемо з кожним свідком. У нас понад 100 свідків. Це ті, хто повинен довести, що Луценко скоїв злочин. Кожний з них надавав свідчення в тиші кабінету слідчого, а оскільки я був присутній на цих допитах, вони мені нагадували допити епохи 30-х років", - додав він.

"Мені дуже цікаво, як і яким чином надаватимуть свідчення свідки у цій справі в суді, тоді, коли вони публічно спілкуються із захистом, із звинуваченням і з самим Луценком. Там вони наговорювали на нього... Я думаю, набагато складніше брехати у вічі людині, ніж у тиші кабінету, під тиском слідчого складати якісь свідчення", - припустив Фомін.

Як повідомляв УНІАН, під час судового засідання 20 червня Луценко і його захист заявили клопотання про виклик як свідка у його справі Президента Віктора Януковича, генерального прокурора Віктора Пшонки і низки співробітників Генеральної прокуратури. Проте суд не задовольнив цього клопотання.

Луценка було затримано 26 грудня 2010 року підрозділом СБУ "Альфа" біля його будинку в Києві. Його утримують у Лук’янівському СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування