Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чепак повісила на "Стоп цензурі!" порушення формату і "маніпуляції"

Четвер, 21 липня 2011, 12:34

Прес-секретар президента Дарина Чепак звинувачує журналістів із руху "Стоп цензурі!" у порушенні формату прес-конференції президента 8 липня.

Про вона заявила в інтерв’ю "Телекритиці", на запитання якої відповіла письмово.

Чепак зазначила, що у команді Віктора Януковича "почали ламати застарілі традиції проведення прес-конференцій".

"Перед початком прес-конференції я двічі у мікрофон оголошувала правила: мікрофон надають модератори, одне питання від одного журналіста від одного видання. Ні слова про списки сказано не було", - написала вона.

"Представники "Стоп цензурі!" за 10 хвилин до початку прес-конференції, після оголошення формату, раптом прийшли до мене зі списком, які складали самі. Також зі списком підійшли з сектору міжнародних ЗМІ. На перших позиціях списку від "Стоп цензурі!" були представники руху, решта ж видань плелися в хвості", - повідомила Чепак.

За її словами, журналісти, які не входять до руху, повідомили вже після прес-конференції, що представники "Стоп цензурі!" прийшли заздалегідь і "самі записали себе на перші місця у списку". "Очевидно, в "Стоп цензурі!" вирішили діяти старими методами, але на свою користь", - припустила прес-секретар Януковича.

Чепак обурилася, що список від "Стоп цензурі!" очолювала журналіст зі спеціалізованого видання, а не "Перший телеканал", який вів трансляцію, чи наймасовіша газета країни. Вона зазначила, що перше слово надала "Першому", а потім намагалася врахувати пропозиції руху й друге питання віддати за їхнім списком.

"Далі - гірше. Представники "Стоп цензурі!", отримуючи слово, почали порушувати оголошений формат "один журналіст - одне видання - одне питання", і ставити від двох до бозна скількох питань. На зауваження вони, на превелике моє здивування, не реагували", - пише Чепак.

"У якій країні журналісти, які порушують формат заходу з першою особою держави, можуть розраховувати на продовження акредитації на наступні заходи? Крім України, звісно", - поцікавилася прес-секретар Януковича.

Чепак вважає, що "прес-конференція вийшла вдалою": "Президент відповів на всі гострі питання. Що ж до невдоволення, то незадоволеними залишилися представники "Стоп цензурі!", яким не вдалося зманіпулювати списком, а також ті, кому не вистачило часу на запитання. Це було цілком очікувано".

Вона висловила жаль, що "ідеї, які ставив перед собою рух "Стоп цензурі!" на початку, дискредитуються такою поведінкою його учасників".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...