Місцеві депутати починають словесну війну через Тимошенко

Четвер, 21 липня 2011, 16:43

Мер Полтави Олександр Мамай i мер Комсомольська Сергiй Супрун закликали львiвську мiськраду припинити тиск на суд щодо справи Юлiї Тимошенко.

"Ми занепокоєнi таким вiдвертим i жорстким тиском на суд i категорично заперечуємо проти використання органiв мiсцевого самоврядування в роздуваннi полiтичного протистояння", - йдеться в заяві, яку наводить Інтерфакс-Україна.

"Наша позицiя полягає в тому, що суд без втручання ззовнi має дати оцiнку цiй справi. Саме тому, що цi слухання справдi мають резонансний i загальнозначущий характер, не повинно бути нiяких полiтичних впливiв на розгляд справи", - зазначено в повiдомленнi, направленому до всiх мiських голiв i мiсцевих рад усiх рiвнiв України.

Мери закликали львiвських колег припинити тиск на суд i зосередитися на наближених до життя громадян проблем, заради вирiшення яких виборцi їх обрали депутатами.

Ранiше Львiвська мiськрада заступилася за Тимошенко, закликавши українцiв не бути байдужими. В заявi, яку було ухвалено на сесiї мiськради в середу 49 голосами, суд над Тимошенко названо "жорстокою полiтичною розправою над одним iз лiдерiв суспiльної довiри".

Як повідомив на брифінгу у Львові депутат Львівської міської ради Андрій Білоус, резолюцію міської ради Львова крім депутатів міськради від Партії регіонів, не підтримали також представники партій "Наша Україна" та "Фронт Змін", інформує УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News