Суд США почне слухати справу Тимошенко проти Фірташа

П'ятниця, 22 липня 2011, 09:13

У суді Нью-Йорка в п’ятницю мають відбутися перші слухання щодо позову Юлії Тимошенко проти компанії "РосУкрЕнерго" та її співвласника Дмитра Фірташа.

Суддя окружного суду південного округу Нью-Йорк Річард Салліван запросив Фірташа і Тимошенко з’явитись у суді 22 липня, об 11:45 за американським часом, нагадує Радіо "Свобода".

Раніше Тимошенко заявляла, що планує бути там. Однак вона перебуває в Україні на підписці про невиїзд.

Адвокат Сергій Власенко зазначав, що за законодавством США позивач не зобов’язаний бути особисто на суді, там можуть бути присутні його представники.

Як відомо, наприкінці червня Фірташ заявив, що не отримував офіційних повідомлень про позов проти нього у Нью-Йорку.

У квітні цього року екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко подала в суд Нью-Йорка позов до швейцарського газотрейдера "РосУкрЕнерго" та його співвласника Дмитра Фірташа за звинуваченням у шахрайстві, порушенні прав людини і вимаганні.

У документах, які надійшли до окружного суду Манхеттена, йдеться, що РУЕ і Фірташ "підірвали верховенство закону в Україні", "ошукали громадян", вплинувши на рішення Стокгольмського арбітражного суду.

У 2010 році Арбітражний інститут торгової палати в Стокгольмі ухвалив рішення, яке зобов’язало НАК "Нафтогаз України" повернути РУЕ 12,1 мільярда кубометрів газу.

Наприкінці квітня 2011 року стало відомо, що Нафтогаз повернув "РосУкрЕнерго" зазначений обсяг газу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування