Тимошенко розповідала суду, як Іванов убив Сидорова

П'ятниця, 22 липня 2011, 17:22

Юлія Тимошенко "категорично" не визнає себе винною.

Про це вона заявила, коли суддя Родіон Кірєєв вдруге спитав її, чи зрозуміла їй сутність обвинувачення, чи визнає себе винною після повторного зачитування обвинувального висновку.

"Я категорично не визнаю свою вину, ця справа від першого до останнього аркушу сфальшована", - сказала Тимошенко.

Вона попросила обвинувачення конкретизувати, яким нормативним актом передбачено складання директив Кабміну перед переговорами та підписання контракту між Нафтогазом і Газпромом "оскільки на цьому ґрунтується суть звинувачення".

"Також я хочу, щоб мені пояснили, у якому документі була записана ціна 400 доларів", - додала Тимошенко.

Крім того, за словами екс-прем'єра, вона просить роз'яснення щодо збитків, завданих Нафтогазу у зв'язку з транспортуванням газу.

"Збитки можуть бути завдані лише окремому господарюючому суб'єкту - Укртрансгазу. Тому що транспортуванням займається не Нафтогаз. І тому, якщо вже ліпити ці збитки, так хоча б від того суб'єкта, якому вони гіпотетично можуть бути завдані", - сказала Тимошенко.

"От, наприклад, злочин: Іванов убив Сидорова. Так там є труп, тобто є склад злочину. Я хочу дізнатися, щоб мені роз'яснили, в чому полягає мій злочин", - зазначила вона.

Після цього Кірєєв нагадав Тимошенко, що їй інкримінують перевищення влади та службових повноважень. Водночас вона запитала суддю, які конкретно прописані повноваження і яким чином вона перевищила.

"Роз'ясніть мені, бо я не знаю, від чого захищатися", - зазначила екс-прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування