Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дозволив скандальний будинок в обмін на охорону резиденції?

Субота, 23 липня 2011, 13:48

Екс-президент Віктор Ющенко особисто дав дозвіл на добудову скандального будинку на вулиці Грушевського, 9а у Києві.

Про це заявив колишній мер Києва Олександр Омельченко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

За його словами, на місці цього будинку Генпланом був затверджений 9-поверховий будинок, який вписувався в ландшафт.

"Я дуже поважаю Валерія Черепа, але в 2003 році він був міністром будівництва та архітектури і скористався необмеженим правом в плані узгоджень. Проект був перероблений: у підсумку з'явився абсолютно інший висотний будинок із зайвими п'ятьма поверхами", - розповів екс-мер.

"Я визнаю, що треба було піти на конфлікт з Держбудом і захищатися", - сказав Омельченко, визнавши це своєю помилкою.

"Може, я б далі так і зробив, коли побачив це убозтво. Але ініціативу взяв на себе новий президент. Було навіть відкрито кримінальну справу. Але потім Віктор Андрійович почав торгуватися з інвестором та замовником. Доручив Петру Порошенку вести з ними переговори", - сказав Омельченко.

"Їм нібито пообіцяли два верхніх поверхи під розміщення СБУ, яка б звідти (ви тільки подумайте!) охороняла майбутню нову резиденцію Ющенка у Маріїнському. Він збирався жити там з сім'єю", - зазначив екс-мер.

"Ось головна причина того, чому будинок на Грушевського не просто встояв, а ще й виріс, а не київська влада. Резиденції не сталося, але замовник з президентом поділився", - стверджує Омельченко.

Видання повідомляє, що ресторан "Ріоні" навпроти Києво-Печерської лаври також з'явився завдяки Ющенку.

"Ріоні - це велика річка в Грузії, а "Ріоні" - це проект грузинського президента в Києві. Ресторану допоміг вирости в історичній зоні Віктор Ющенко в 2005 році, давши пряму команду "кому треба", незважаючи на те, що перешкодити будівництву хотіла церква", - пише "Дзеркало тижня".

"Проте грузинський президент Михаїл Саакашвілі пообіцяв Блаженнішому за послугу новий храм на території Лаври. Ресторан побудували, а храм - ні", - йдеться в статті.

"Ріоні" знесли, як тільки Ющенко залишив президентський пост.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування