Кірєєв вирішив, що Тимошенко й одного адвоката вистачить

Понеділок, 25 липня 2011, 10:27

Суд відхилив клопотання захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко про перенесення засідання на вівторок в зв'язку з відсутністю одного її адвоката Олександра Плахотнюка.

Суддя Кірєєв мотивував своє рішення тим, що до клопотання не додано жодного документу, який підтверджував поважну причину відсутності Плахотнюка, а саме участь в іншому процесі в понеділок.

Перед цим інший адвокат Тимошенко Микола Сірий ще раз наголосив, що не встиг ознайомитися з матеріалами справи.

"Тобто вважати мене адвокатом, який ознайомився з матеріалами і може надати належний захист, мабуть не можна", - сказав він.

Він додав, що обов'язки між двома адвокатами "чітко розподілені".

"Але я фізично не мав можливості контактувати з Плахотнюком, щоб опрацювати ті матеріали, які він підготував, тому що йому одночасно треба було готуватися до іншої справи, яка слухається в Печерському суді у понеділок об 11:00", - сказав Сірий.

У свою чергу сама Тимошенко нагадала, що Плахотнюк ще в п'ятницю попереджав суд, що не може працювати в понеділок через зайнятість в іншому процесі.

"Тому я наполягаю, щоб мене не позбавляли права на захист і перенесли засідання на вівторок на той час, коли мій другий захисник зможе бути присутнім на засіданні", - сказав Сірий.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування