Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За вихідні США наблизилися до дефолту

Понеділок, 25 липня 2011, 11:31

Бюджетні переговори республіканців і демократів, які мають запобігти дефолту США за зобов'язаннями, який стрімко наближається, знову не принесли результату.

Американські політики, усвідомлюючи небезпеку ситуації, наприкінці тижня давали зрозуміти, що хочуть дати ринку підбадьорюючі сигнали протягом вихідних, щоб уникнути ринкових потрясінь, однак цього так і не відбулося.

Дотепер світові ринки відносно спокійно спостерігали за тим, що відбувається у Вашингтоні, вважаючи, що рішення по ліміту держборгу все ж таки буде прийнято до 2 серпня, коли уряд вичерпає всі можливості для фінансування видатків.

Однак, з огляду на наближення дати, нервозність на ринках у понеділок стала наростати, про що свідчить швидке падіння цін на нафту й акції.

Демократи й республіканці поки не домовилися ні про розмір зниження видатків бюджету, ні про те, на яку величину має бути підвищений ліміт держборгу (Білий дім наполягає, щоб це збільшення охоплювало весь період до завершення президентських виборів у США в 2012 році).

Лідери обох партій поки розробляють власні варіанти скорочень.

Спікер Палати представників республіканець Джон Бонер виніс на обговорення проект скорочення видатків на $1,2 трлн за 10 років, при цьому межу держборгу пропонується підняти на величину, що дозволить уряду дожити до кінця поточного року, повідомляє The Wall Street Journal.

Потім на основі додаткових пропозицій по зниженню дефіциту бюджету, розроблених спеціальною комісією, пропонується збільшити граничний рівень держборгу ще раз.

Але демократи хотіли б одразу домогтися скорочень на $2,4 трлн, щоб у Конгресу не було необхідності підвищувати ліміт держборгу до кінця 2012 року, й на ринках не було стану невизначеності.

Демократ, лідер демократичної більшості в Сенаті Гарри Рейд зі своєї сторони пропонує план на $2,7 трлн, причому без підвищення податків.

Якщо в наступні дні Сенат і Палата представників йтимуть до компромісу власними шляхами, це не обіцяє угоди між партіями й законопроекту, що міг би пройти через обидві палати до 2 серпня, констатує газета.

Якщо підсумком стане ухвалення рішення про мінімальне підвищення ліміту держборгу, це означатиме збереження невизначеності.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...