Захист Волги збирається домагатися звільнення його з-під арешту

Вівторок, 26 липня 2011, 09:56

Адвокат Василя Волги подасть у Генпрокуратуру клопотання про зміну запобіжний заходу для підзахисного на таку, яка не передбачає утримання під вартою.

Про це адвокат екс-голови Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг Олег Король заявив агентству "Інтерфакс-Україна" після завершення допиту Волги в понеділок, який, за його словами, тривав майже 11 годин - до 21:00.

"Сьогодні я намагався передати слідчому три клопотання: перше - про те, щоб повернути речі, які вилучені з порушенням закону під час обшуку, зокрема, особисті речі родини Волги; друге - про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на будь-яку іншу, яка не пов'язана з позбавленням волі; і клопотання з проханням надати матеріали, які стали підставою для затримання з наступним арештом, для проведення обшуку й для порушення кримінальної справи", - сказав адвокат.

"Це наше невід'ємне право вимагати негайного надання даних матеріалів", - підкреслив він.

Король зазначив, що слідчий Генпрокуратури не захотів прийняти його клопотання, тому тепер адвокат має намір подавати їх через канцелярію відомства.

"Слідчий послався на те, що справи передали до Апеляційного суду Києва, де у вівторок (26 липня) о 9:20 буде розгляд по інших фігурантах справи якихось апеляцій і скарг. Як я зрозумів, це буде стосуватися Адамовича (член Держфінпослуг, проти якого в лютому 2011 року Генпрокуратура також порушила кримінальну справу ) і іншого фігуранта справи. Як я розумію, це все об'єднане в одну кримінальну справу", - зазначив він.

За словами адвоката, з питань, які задає слідчий на допиті, захист Волги зробив висновок: "Вони (у прокуратурі) розглядають тільки одну версію про те, що вся діяльність підлеглих Волги була спрямована на те, щоб нібито отримати для нього хабар".

Адвокат повідомив, що Волга на допиті повідав, що доповідав про ситуацію з "Першим кредитним союзом" Одеси й попереджав про можливу провокацію проти нього, і про можливе порушення проти нього кримінальної справи заступника генпрокурора Рената Кузьміна й генпрокурора Віктора Пшонку.

"Ми сподіваємося, що якщо слідчий незаангажований, то він опитає цих осіб, оскільки повинен це зробити", - зазначив Король.

У понеділок вранці перед допитом Король назвав справу проти Волги замовною, і заявив, що зацікавленою особою в цьому є Андрій Святославович Азаров, колишній голова наглядової ради "Першого кредитного товариства" Одеси, "який обдурив понад 30 тисяч вкладників і привласнив собі понад 100 мільйонів гривень".

Волга був затриманий 19 липня і перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. 20 липня суд ухвалив рішення щодо його утримання під вартою протягом двох місяців.

За інформацією ГПУ, у відношенні Волги порушена кримінальна справа за ст.368 ч.3 КК за підозрою в отриманні хабара в розмірі $500 тис за попередньою змовою осіб.

25 липня президент звільнив Волгу з посади глави Держкомфінпослуг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування