Вища рада юстиції перевірить, як мажорні синки потрапили в судді

Вівторок, 26 липня 2011, 17:39

Вища рада юстиції перевірить результати іспитів кандидатів на посаду суддів.

Про це в інтерв’ю "Українській правді" повідомила заступник голови Вищої ради юстиції України Лідія Ізовітова.

Ізовітова підтвердила, що на сьогодні ВРЮ отримала вісім скарг, і у зв’язку з цим ухвалено рішення витребувати з ВККСУ матеріали про встановлення результатів кваліфікаційного іспиту.

За даними, які надала заступник голови Вищої ради юстиції, рішення кваліфікаційної комісії оскаржили, зокрема, кандидати з Миколаєва, Рівного та Хмельницького.

Скаржники вказують на необ’єктивність оцінювання їхніх письмових робіт, а також на недоліки формування тестових запитань, які містили не одну, а більше правильних відповідей.

Скарги на рішення ВККСУ подаються в порядку ст. 29-2 Закону України "Про вищу раду юстиції".

Відтак створено робочу групу з членів ВРЮ для вивчення проблемних питань, пов’язаних з порядком добору кандидатів на посади суддів вперше.

Як відомо, ВККСУ визначила рейтинг 687 кандидатів на посаду судді вперше, які згідно з рішенням ВККСУ від 29 червня 2011 року склали кваліфікаційний іспит.

За даними ВККСУ, до добору на посаду судді вперше було допущено 3430 осіб для заміщення 686 вакантних посад суддів в Україні. Серед кандидатів, які потрапили до рейтингового списку, є діти суддів вищих судів України, членів ВККСУ, народних депутатів України.

Кваліфікаційний іспит проводився на безоплатній основі в приміщеннях Національного університету "Одеська юридична академія", президентом якої є Сергій Ківалов. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування